Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde 2023 yılı çalışmalarını değerlendirmek, 2024 yılı plan ve hedeflerini belirlemek amacıyla; 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama Toplantısı ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılarmız Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Payıdar Akgüngör, akademik ve idari personel, bölümler, öğrenci sayıları, proje faaliyetleri, teknik ve fiziki imkanlar, kariyer etkinlikleri, paydaşlarla ve mezunlarla ilişkiler, yapılan akademik ve sosyal çalışmalar ile 2024 yılı plan ve hedefleri hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi.

Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Sayın Hocalarım ve değerli mesai arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz. Üniversitemize katkı sağlayan çalışmalarınız için teşekkür ederim. 2024 yılı çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan, “Yapmış olduğunuz değerli çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederim. Sorumluluk alanım dahilinde olan konularda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ndeki arkadaşlarımızla görüşmeler yapıyoruz. Olaylara ‘bir mühendis gibi bakmanın’ karşılaştığımız sorunların kısa zaman içerisinde ve verimli şekilde çözülmesinde önemli olduğunu, Üniversitemize katkıları olacağını düşünüyorum. Kamu ve özel sektör firmaları ile proje çalışmaları yapmamızın akademisyen olarak bizlere ve bu projelere katılan öğrencilerimize faydaları olacaktır. Bu çalışmalarla ilgili elimizden gelen desteği sağlamaya her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Değerli arkadaşlarım, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Sunumda da gördüğümüz üzere oldukça başarılı bir akademik birimsiniz. Bu başarıların artarak devam etmesi adına kendi sorumluluk alanında yapılan bazı çalışmaları sizlerle paylaşmak isterim. Üniversite denilince akla ilk gelen yerlerden biri kütüphanedir. Sizlerin bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak ve akademik çalışmalarınıza destek olmak adına her yıl kütüphanemizi zenginleştiriyoruz. 700 bine yakın sayıda elektronik kitabımız, 60 bin civarında da elektronik dergimiz var. Kütüphanemizde yapılan çalışmalar ve düzenlemeler, sizden gelen talepler doğrultusunda şekilleniyor. Engelsiz bir üniversite olma ve akreditasyon çalışmalarımız da Üniversitemiz genelinde başarı ile devam ediyor. Çalışmalarınız için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, "Her yıl yaptığımız gibi bu yıl da akademik birimlerimizi ziyaret ederek eğitim-öğretim, akademik ve toplumsal katkı çalışmaları, fiziki ve teknik imkanları, müfredatın güncelliği, kariyer etkinlikleri, sosyal ve kültürel faaliyetleri konuları hakkında sizlerle görüş alışverişinde bulunuyor, yıl boyunca yapacağımız çalışmaları konuşuyoruz. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 2023 yılında güzel bir başarı grafiği elde etti. Var olan 7 bölümüne Doğa Bilimlerinden 4 bölüm gelince gücüne biraz daha güç kattı. Elde ettiğiniz akademik başarılar, sadece sizlere değil öğrencilerimize de katkı sağlıyor. Çalışmalarınızda kazandığınız bilgiyi ve tecrübeyi öğrencilerimize aktarıyorsunuz. Milletimizin çocuklarına iyi bir gelecek temin etmek için yıl boyunca yaptığınız çalışmalar dolayısıyla hepinizi tebrik ederim. Bizler de bu gayretli çalışmalarınıza gerekli desteği vermeye, fikirlerinizi dinlemeye her zaman hazırız. Teşekkür ederim” dedi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin 2023 yılında yaptığı çalışmaları, 2024 yılı plan ve hedeflerini değerlendiren Rektörümüz, akademik çalışma, eğitim-öğretim, proje ve akreditasyon çalışmaları, sosyal sorumluluk, mezun ve paydaşlarla ilişkiler alanında beklentilerini, görev süresi içinde yapmayı planladığı kısa ve uzun vadeli faaliyetleri akademik ve idari personelimizle paylaştı. Toplantı, Rektörümüzün akademik ve idari personelimizin sorularını cevaplaması ve taleplerini dinlemesi ile sona erdi.