İslami İlimler Fakültemizde 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantıları kapsamında akademik birimlerimizi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Sedat Aktan ile İslami İlimler Fakültesi akademik ve idari personeliyle bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten, akademik ve idari personel, bölüm sayıları, öğrenci profili, teknik ve fiziki altyapı, kariyer etkinlikleri, gerçekleştirilen akademik ve sosyal faaliyetler ile önümüzdeki yılın plan ve hedefleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Erten, İslami İlimler Fakültesinin istatistiksel verileri eşliğinde kapsamlı bir değerlendirme sunarak toplantıya katılanlara geniş bir perspektif sundu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Şu anda kitap veri tabanımız önemli ölçüde genişledi ve artık yaklaşık 700 bin elektronik kitaba erişim sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda, elektronik dergiler konusunda da güçlü bir veri tabanına sahibiz ve yaklaşık 60 bin e-dergiye ulaşabilirsiniz. Bu gelişmelerle birlikte, sizlere ve öğrencilerimize daha zengin ve çeşitli kaynaklara erişim imkânı sunmayı hedefliyoruz ve her sene biraz daha kendini aşan bir koleksiyonla hizmet vermeye devam ediyoruz. Bir başka konu, öğrenci toplulukları. Yaklaşık 130 öğrenci topluluğumuz var ve yeni topluluklara açık olduğumuzu belirtmek isterim. Üniversite, öğrenciyle var olan bir kurum. Dolayısıyla öğrenci topluluklarını geliştirmeye gayret ediyoruz. İmkanlar çerçevesinde de öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Sadece size bir ricada bulunmak istiyorum; danışman hocaları olarak, öğrenci topluluklarının faaliyetlerini bize makul bir süre içinde ve planlı bir şekilde iletebilirseniz, bu bize büyük destek olacaktır. Aynı zamanda, topluluk faaliyeti yapan öğrencilere, sizlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak yardımcı olmanız, etkinliklerin daha başarılı ve faydalı bir şekilde gerçekleşmesine katkıda bulunacaktır. Değinmek istediğim bir başka konu Engelsiz Üniversite. Bu konuda siz şanslı bir birimsiniz çünkü Engelsiz Birim Koordinatörü Dekan Yardımız Doç. Dr.  Fatma Zeynep Belen’dir. Dolayısıyla her türlü isteğinizle yakından ilgilenecektir. Sizler de mavi bayrak başvurusu yapıyormuşsunuz ki bu başvuru, çok kıymetli göstergeler açısından. Diğer önemli bir konu olan Akreditasyon çalışmalarında da inşallah sırada akredite olacak birimlerden birisi olduğunuzu düşünüyoruz. Hepinize ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “2023 yılında, Sayın Dekanın şahsında tüm ekibe gösterdikleri çaba, katkı ve yürüttükleri faaliyetler için teşekkür ederim. Çalışmalarınız ve özveriniz, önemli bir katkı sağlayarak başarılı bir dönemi geçirmemize olanak tanıdı. Özellikle üniversite kaynaklarından proje yürütülmesi konusunda gayretlerinizin olduğunu biliyorum. Üniversite dışı mali kaynaklara da başvurularının bilgilendirmelerini teknik birimler vasıtasıyla yapıyoruz, Teknoloji Transfer Ofisi gibi ancak Sosyal Bilimler alanındaki bilgilendirmeleri de içerdiğini hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda fakültenizde genç katılımcı grubu nispeten diğer fakültelere oranla daha yüksek olduğunu değerlendirirsek faydalı çalışmalar yapılabileceğini düşünüyorum. Bunun 2024 yılında da ilerleyeceğini, teşvik edileceğini umuyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan, “Ev sahipliğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin sadece akademik ve mesleki gelişimleri değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması da benim için hayati bir öneme sahiptir. Bir yönüyle hizmet sektörüyüz ama inançlı insanlar olarak bir beklentimiz de öğrencilerimize ahlaki moral değerleri anlamında öncülük etmeliyiz. Fakülte olarak güzel çalışmalarınız var. Çalışmaların niteliği daha da yükseltme konusunda her zaman birbirimizle fikir alışverişinde bulunmalı ve ortak çabalarla, gelişimi sağlamalıyız” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirmek, belirlenen hedeflere ne ölçüde ulaşıldığını gözden geçirmek ve yeni yılda hayata geçirmeyi planladığımız projeleri tartışmak üzere bu yıl da bir araya geldik. Aynı zamanda sizlerin taleplerini dinlemek ve sorularınızı yanıtlamak amacıyla bu önemli toplantıyı düzenledik. Hayat bir proje. Öğrenci projeleri benim için büyük bir öneme sahiptir. Bu projeler, öğrencilere hocalarıyla iş birliği içinde güzel deneyimler kazandırmanın yanı sıra, ulusal ve uluslararası düzeyde projelere başvurmak konusunda önemli bir adım atmalarını sağlar. Aynı zamanda, böyle bir projenin nasıl yazılması gerektiği konusunda da değerli bir deneyim kazandırır. Geçtiğimiz başvurularda üniversitemizin elde ettiği iyi sıralamayı bu sene daha da ileri taşımayı hedefliyoruz. Bu noktada sizlerden ricam, öğrencilere biraz daha motivasyon sağlayarak projelerin önemini anlatmanız. Ne kadar çok öğrenci proje başvurusu yaparsa, hem CV'leri için önemli bir referans elde ederler hem de bu deneyim, gelecekteki kariyerleri açısından büyük bir artı oluşturur. Astrofizikçilerin dediği gibi, uzay çalışmaları denildiğinde sadece bir alana teksif edilecek çalışmalar değil tüm alanların çalışabileceği alandır. Bu bağlamda proje çalışmaları tüm alanlardaki çalışmaların bir olmasıyla anlam kazanmaktadır. Bu dönemde sizden bu konuda destek bekliyorum” diye konuştu.

İslami İlimler Fakültesi'nde gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendiren Rektörümüz, 2024 yılı plan ve hedeflerini paylaştı. Toplantıda, Rektörümüz görev süresi içinde planladığı kısa ve uzun vadeli faaliyetleri, İslami İlimler Fakültesi için belirlediği akademik çalışmalar, proje üretimi, eğitim-öğretim, sosyal sorumluluk ve paydaşlarla ilişkiler alanındaki beklentilerini anlattı. Toplantı, Rektörümüzün akademik ve idari personelin taleplerini dinleyerek sorularını cevaplamasıyla son buldu.