Tıp Fakültemizde 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı


2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantıları kapsamında akademik birimlerimizi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan ile Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Tıp Fakültesi akademik ve idari personeliyle bir araya geldi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, istatistiksel verileri paylaştıkları sunumlarında Tıp Fakültesi ve Hastanesinde yapılan çalışmalar, klinikler ve klinik imkanları, hastalara verilen hizmetler hakkında bilgi verdi.

Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Malumunuz tıp fakültesi, teknik açıdan yönetilmesi zor olan bir fakülte ama bizler elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmak için çabalıyoruz. Akademik ve idari anlamda taleplerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 2024 planlarınıza ulaşmanıza yardımcı olacak projelerinizi desteklemek için buradayız. Katılımınız için teşekkür eder, 2024 yılının sizin için başarılı bir yıl olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Dekanımıza, sunumu ve 2023 yılındaki faaliyetleri için teşekkür ederim. Aynı zamanda, 2024 yılının da verimli ve başarılı geçmesini dilerim. Araştırmadan ve uluslararasılaşma faaliyetleri kapsamında bazı talepler oluyor. Bu talepleri karşılamak için çaba sarf ediyoruz. Ben Tıp Fakültesinin yaptığı topluma hizmet, toplumsal katkı faaliyetleri yanında akademik çalışmaları ve araştırma faaliyetleri için teşekkür ederim” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben de sorumluluk alanlarımla ilgili olarak bir iki hususa işaret etmek istiyorum ama öncesinde 28 bin yatan hastadan birisi olarak, sizlere teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Epeyce bir sağlık problemi yaşadım. Hocalarımıza, asistan doktorlarımıza, hemşirelerimize, güvenlik görevlilerimize, temizlik görevlilerimize hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bugün burada karşınızda konuşabiliyorsam hepinizin ayrı ayrı katkıları ve destekleri var. Öncelikle bu teşekkürü bir borç olarak ifade etmek isterim.  Bilim deyince akla gelen temel birim, kütüphanedir. Kütüphane konusunda biz her sene kendisini aşmaya çalışan bir Üniversiteyiz. Bu rakamlara ve sizler tarafından üretilen çalışmalara da yansımaktadır. Bu çalışmalar elbette bilgi temelli çalışmalar olduğu için biz her sene koleksiyonumuzu bir önceki seneden daha ileriye taşımaya gayret ediyoruz. Bu sene abone olduğumuz veri tabanları itibariyle yaklaşık 700 bin elektronik kitaba ve 60 bin elektronik dergiye erişim sağlayabileceksiniz. Diğer yandan klasik yayınları da mümkün olduğu kadarıyla geliştirmeye ve artırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan, “Hepinizi saygıyla selamlayarak katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Yeni Rektör Yardımcısı olarak bana bağlı birimler: Strateji Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri ve Bilgi İşlem Daire Başkanlıklarıyla bazı Araştırma Merkezleri. Tıp Fakültesi, sorumlulukları açısından zor bir fakülte ve sizlere çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim. 2024 yılının başarılı geçmesini temenni eder, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Değerli arkadaşlarım, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Tıp Fakültemiz, sadece akademik ve sosyal sorumluluk işleri yapan bir birim değildir. Hastanesiyle ilimize ve aynı zamanda çevre illerden gelen vatandaşlarımıza da hizmet veren bir birimdir. Öğrenci projeleri benim için son derece kıymetlidir. Öğrencilerimize projeleri konusunda yardım etmeliyiz. 2024'te öğrenci projelerinde bir artış öngörüyorum. Araştırmalarda projeye öğrencileri de katın. Öğrencilerimizin bireysel ve fiziksel gelişimlerine destek olacak her türlü imkânı sunacağımızı ifade etmek isterim.6 Şubat’ta, Ülkemizde yaşanan depremde sizlerin yapmış olduğu çalışmalar, unutulmayacak çalışmalardı. Orada çalışmalar yürüten arkadaşlarımız için bu çalışma, kötü bir olay üzerine iyi bir anı biriktirmeydi O bölgelerde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza oradaki vatandaşlar adına, Ülkemiz adına teşekkür ederim.  2023'te gerçekleştirdiğimiz projelerin ve belirlediğimiz hedeflerin mevcut durumunu değerlendirmek, 2024'te planladığımız projeleri tartışmak ve sizlerin beklentilerini anlamak amacıyla bir araya geldiğimiz bu toplantıda sizlerin göstereceği çabalar için her birinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültemizin, 2023 yılındaki çalışmalarını değerlendiren ve 2024 yılı planlarını paylaşan Rektörümüz, akademik faaliyetler, eğitim-öğretim süreçleri, proje ve akreditasyon çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, mezun ilişkileri ve paydaşlarla iletişim konularındaki beklentilerini açıkladı. Ayrıca, görev süresi içinde gerçekleştirmeyi planladığı kısa ve uzun vadeli faaliyetleri akademik ve idari personelle paylaşarak görüş alışverişinde bulundu. Toplantı, Rektörümüzün akademik ve idari personelin sorularını yanıtlaması ve taleplerini dinlemesiyle son buldu.