Üniversitemizden SCImago 2024’te Önemli Başarı

Dünya üniversitelerinin bilimsel araştırmalar, inovasyon ve sosyal etkilerinin SCOPUS yayın ve atıf verilerine göre sıralandığı “SCImago University Rankings 2024” sonuçları açıklandı. SCImago sıralamasında Türkiye’de değerlendirilen 140 üniversite arasında 39. olan Üniversitemiz; en değerli çeyrek olarak ifade edilen Q1 listesine girme başarısı gösterdi. Üniversitemiz, inovasyon sıralamasında 26. sırada, toplumsal etki sıralamasında ise 33. sırada yer aldı.

SCImago’nun değerlendirme yaptığı özel kategorilerde de seviyesini yukarılara taşıyan Üniversitemiz dikkate değer bir başarı ortaya koydu. Üniversitemiz, Türkiye’deki üniversiteler arasında Veterinerlik alanında 5. sırada, Diş Hekimliği alanında 11. sırada,  Biyokimya Genetik ve Moleküler Biyoloji alanında 17. sırada, Mühendislik alanında ise 20. sırada yer aldı.

 “SCImago University Rankings 2024” değerlendirmesinde Üniversitemiz, 2023 yılına göre yükselen başarı grafiğiyle dikkat çekti.

Ulusal ve  uluslararası alandaki başarılarıyla Üniversitemizin adının günden güne daha fazla duyulduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Üniversitemizin başarı grafiğini yukarı taşımak için disiplinli ve planlı bir şekilde çalışmak büyük önem arz ediyor. Bu süreç içerisinde alanında uzman, ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşlarının yaptığı değerlendirmeler, eksikliklerimizi giderme ve iyi yönlerimizi daha da güçlendirme adına bizlere fayda sağlamaktadır. Geçen sene genel sıralamada 53. sırada iken bu sene 39. sıraya yükseldik. İnovasyon sıralamasında 53. sıradan 26. sıraya, Toplumsal Etki sıralamasında ise 47. sıradan 33. sıraya yükseldik. SCImago 2024 sıralamasında Üniversitemizin 2023 yılından daha iyi seviyeye gelmesine katkı veren tüm akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.